Ondernemersraad Alken, ORA vzw

Steenweg 124, 3570 Alken
info@alkenbon.be

Veelgestelde vragen

Lees eerst de veelgestelde vragen vooraleer u ons een bericht stuurt..

Ik heb een Alkenbon ontvangen. Hoe kan ik deze kadobon gebruiken?

Je gaat naar één van de aangesloten handelaars en kan daar de Alkenbon als betaalmiddel gebruiken.

Waar kan ik mijn Alkenbon gebruiken?

Met de Alkenbon kan je in elke deelnemende handelszaak aankopen doen. Je vindt de lijst met deelnemende handelaars terug op onze website. Deelnemende winkels.

Tot wanneer is mijn Alkenbon geldig?

Een Alkenbon is 1 jaar geldig en start bij de aankoopdatum. Je kan de juiste vervaldatum van de bon controleren op deze website. Bon Controleren.

Mijn Alkenbon is niet meer geldig. Wat moet ik doen?

Wanneer de geldigheidsdatum van de Alkenbon voorbij is, dan kan deze niet meer omgeruild worden. De Alkenbon moet binnen het jaar opgenomen worden.

Ik ben mijn Alkenbon verloren. Wat nu?

Je kan je fysieke Alkenbon opnieuw afdrukken als je de bevestigingsmail nog hebt. Ken je de code nog, dan kan je via het contactformulier op de website een nieuwe digitale afdruk via e-mail aanvragen. Wanneer jouw geschenkbon reeds is geïnd door een onbekend persoon, dan kan deze helaas niet meer gerecupereerd worden.

Kunnen Alkenbonnen omgeruild worden in geld?

Neen, Alkenbonnen kunnen niet omgeruild worden in geld.

Moet ik mijn Alkenbon activeren?

Neen, de Alkenbon is na betaling onmiddellijk geschikt voor gebruik.

Wanneer ontvang ik een bevestiging van mijn Alkenbon?

Zodra je online betaling in orde is, ontvang je een bevestigingsmail met de digitale kadobon.

Hoe veilig is betalen via de online Shop?

De online betaling gebeurt via het veilig betaalplatform van Mollie. Betalen kan via Bancontact, Visa of Mastercard.

Ik ken mijn wachtwoord niet meer van mijn Alkenbon account!

Ga naar de login pagina en vraag een nieuw wachtwoord aan.

Wat is het concept van de Alkenbon?

Een kadobon die enkel bij de lokale handelaars gebruikt kan worden, is het uitgangspunt. Je kan de bon verzilveren onder je eigen kerktoren en je hangt niet vast aan één bepaalde winkel of locatie. De ontvanger kiest zelf waar, wanneer en waarvoor hij de bon gebruikt. Er is keuze genoeg in eigen gemeente.

Wat maakt de Alkenbon zo uniek?

Geen gedoe meer om een geschikt geschenk te zoeken. Je kan de Alkenbon kopen waar en wanneer het jou past. Geen tijd of te ver om je kadobon zelf af te geven? Je kan de digitale Alkenbon eenvoudigweg via e-mail versturen naar de ontvanger. Ook samenleggen met vrienden of collega’s voor 1 gezamenlijke kadobon is kinderspel. Enkele muisklikken en het is zo klaargespeeld.
De ontvanger kiest zelf waar hij hem spendeert, waarvoor en wanneer. Het is niet meer de keuze van de koper van de bon, maar de keuze van de ontvanger! Geen verre rit meer nodig. Je spendeert de ontvangen Alkenbon kort bij huis, in eigen gemeente.

Moet ik de Alkenbon afdrukken?

Afdrukken is niet nodig. De ontvangen Alkenbon kan je omzetten naar een digitale voucher op je smartphone, zodat je je de Alkenbon steeds veilig op zak hebt. Hem verliezen kan niet meer!

Is de Alkenbon geschikt als personeelsgeschenk of relatiegeschenk?

Ook werkgevers kunnen de Alkenbon aankopen als personeelsgeschenk of relatiegeschenk. Waarom geen Alkenbon geven als nieuwjaarsgeschenk, verjaardagsgeschenk, geboorte- of huwelijkskado of als incentive voor jouw klanten? Een leuk personeelsgeschenk kiezen kan nu makkelijk en snel online. Koop je geschenkbonnen aan in bulk! Bovendien geniet je zo van fiscale voordelen.

Andere vragen?

Stel je vraag via het contactformulier en we helpen je zo snel mogelijk verder.

Stuur ons een e-mail

We beantwoorden je vragen zo snel als mogelijk.